Parikkalan toimintakeskus : Sinulle, joka haluat vapauuteen päihteistä.

Särkisalmen Toimintakeskus :HUOM!!! Tällä hetkellä olemme tauolla vapaaehtoisten puutteen takia.

Särkisalmen kuntoutusleiritoiminta

Elävän Toivon näkyyn kuuluu tärkeänä osana huumeriippuvaisten auttaminen uuden elämän alkuun. Aiemmin järjestimme uskoon tulleille päihderiippuvaisille Haminassa työpajatoimintaa, jonka puitteissa tehtiin erilaisia käytännön töitä ja työpäiviin sisältyi myös hengellistä opetusta ja rukousta. Vähitellen kävi ilmeiseksi, että kotikaupungissa vanha elämä kaveripiireineen oli liian lähellä ja siteet siihen liian voimakkaita. Siten lankeamiset olivat väistämättömiä ja täydelliseen vapautumiseen ei ollut riittäviä edellytyksiä. Jumala näytti, että tarvitaan kokonaan erillinen paikka, johon eivät pahan lonkerot ulotu. Tämän pohjalta muodostui suunnitelma jatkuvan kuntoutusleiritoiminnan aloittamisesta. Alkukesästä 2015 saimme lahjoitusvaroin ostetuksi Parikkalan Särkisalmelta kauniista vanhasta maalaismiljööstä suuren rakennuksen, joka on alunperin rakennettu vanhainkodin psykiatristen potilaiden osastoksi. Pian kauppojen tekemisen jälkeen Särkisalmen toimintakeskus sai ensimmäiset asukkaansa. Rakennusta alettiin siivota ja remontoida viihtyisämmäksi. Työväkeä saatiin omasta seurakunnastamme ja sen lähipiiristä.

Särkisalmen kuntoutusleirille otetaan ihmisiä ympäri Suomea vieroittautumaan huumeista sekä korvaushoitolääkkeistä. Tulijoilta edellytetään vahvaa omaa tahtoa elää päihteetöntä elämää sekä sitoutumista toimintakeskuksen sääntöihin. Leirillä olosta ei peritä rahallista korvausta, vaan jokainen osallistuu keskuksen ylläpitoon omalla työpanoksellaan. Toimintakeskuksen kulut hoidetaan lahjoitusvaroin. Toimintamallia on otettu venäläisen Uusi Elämä -järjestön keskuksista, joista voi lukea tarkemmin Venäjän lähetystyö -osiossa näillä sivuilla. Vahva näkymme on, että Parikkalaan muodostuu vähitellen kokonainen oma seurakuntayksikkönsä, jonka toimintaan odotamme paikallisia ihmisiä sitä mukaa kuin sana kulkee eteenpäin. Työ on alkanut täysin Jumalalta saadun näyn pohjalta ja uskomme Särkisalmelle siunaantuvan lisää työntekijöitä ja muita resursseja sopivasti aina tarpeen mukaan.

Tervetuloa mukaan käytännön työpanoksella tai rukouksin !

Todistukset kuntoutusleiriltä

Tommi Räsänen 30v

Olen saanut olla nyt Jumalan armosta kohta kolme vuotta täällä Särkisalmen kuntoutuskeskuksella. Ensin olin itse kuntoutumassa, mutta ohjelman jälkeen pääsin palvelemaan ja auttamaan muita. Aluksi oli vaikeaa luovuttaa ja nöyrtyä siihen, että minä en pärjää enkä osaa hallita omaa elämääni, vaan elämäni kuuluu Jeesukselle! Aina kun yritin itse, päihteet tulivat takaisin ja väsyin. Kun nöyrryin ja tulin kuntoutumaan, Herran armo tuli ja antoi elämää. Päihteet ja lääkkeet jäivät, joilla olin elämää rakentanut lapsesta asti. Tilalle tuli avuttomuus ja heikkous, minkä Jumala tahtoi kääntää voitoksi. Täällä on ollut mahtavaa se, että on saanut elämälle tarkoituksen ja on ihmisiä, jotka välittää ja rakastaa. Minulle elämän tarkoitus on suhde Jeesukseen ja muiden auttaminen, sen rakkauden kautta mitä on saanut itse kokea. Maailmassa ja yhteiskunnassa nykyään muutenkin on vähän sellainen asenne ainakin minua kohtaan ollut menneisyyteni takia, että ”ei sinusta työkuntoista saada, olet erilainen ja ei muuta kuin eläkkeelle tai kuntouttavaan työtoimintaan” mutta se on valhe! Jumala auttaa armossaan ja Hän nostaa niitä, jotka ei itsessään ole mitään! Sen olen täällä nähnyt ja kokenut. Siitä tulee ilo! Jos sinusta tuntuu, että elämä on umpikujassa niin Jumala tahtoo auttaa. Tämä paikka voi antaa sinulle avun! Ole rohkea!

On ilo palvella ja auttaa muita, vaikka välillä on raskasta! Raamattu sanoo, että Jumalan rakkaus on parempaa kuin mikään viini ja niin se on! Kunnia Jumalalle! Jumalalle ei ole toivottomia tapauksia!!!

Maria Räsänen 30v

Tulin keskukselle 4 vuotta sitten. Ensimmäinen vuosi meni ihmetellessä Herran rakkautta ja sai olla Hänen parantavassa läsnäolossa. Mitään vierotusoireita ei tullut vaikka olin subukoukussa, se oli ihme. Koko elämän kestänyt ahdistus lähti pois. En pysty sitä tänäkään päivänä selittämään miten ja minne se meni, Jumala vain vapautti. Sain keskuksella ihmeellisen voiman päästä irti huumeista (olin rukoillut tätä koko elämäni, vihdoin se oli totta!) Aloitin Jeesukseen tutustumisen. Jeesuksen tunteminen on se voima, jonka johdosta päihteet jäivät. Tilalle tuli uusi elämä ja uudet selviytymis keinot, kun vaikeuksia tuli. Sain opetella niitä sitten seuraavana kuntoutusvuotenani. Eka vuosi oli ihana, mutta toinen ja kolmas vuosi vaikeampia. Aloin prosessoida Jumalan kanssa todellisia ongelmiani, joista huumeitten käyttö oli vain oire. Toinen ja kolmas vuosi oli intensiivistä työskentelyä Jumalan kanssa ja kasvu jatkuu yhä. On vaikeita päiviä, on myös elämäni onnellisimpia päiviä. Parasta on, että vihdoin tyhjä elämäni löysi tarkoituksen, löysin Jumalan suunnitelman elämääni tai itse asiassa Jumala löysi minut. Löysin myös keskukselta aviomieheni ja meillä on nyt Toivo-vauva. Olen todella äiti! Minulla on nyt elämä, jota en ikinä uskonut voivani saada, koska olin niin traumatisoitunut ja ongelmainen. Olen niin kiitollinen Jumalalle tästä paikasta ja avusta, jonka olen saanut. Olin jo aivan epätoivoinen elämäni suhteen, tämä on ihme! Tahdon myös muiden saavan kokea tämän ihmeellisen vapautuksen huumeorjuudesta todelliseen elämään, siksi jäimmekin perheenä keskukselle auttamaan muitakin elämän tielle. Lahjaksi olette saaneet lahjaksi antakaa.