Kategoriat
Uutiskirjeet

Uutiskirje / Simo Berlin

Moi, kaikki rakkaat ystävät! Tämä on ensimmäinen uutiskirjeeni Elävä Toivo -seurakunnan ja omasta työstäni Jumalan valtakunnassa. Niin kuin useat jo tietävät, työmme alkoi vuonna 2010 Haminassa tapahtuneen narkomaaniherätyksen seurauksena. Jos kertoisin siitä kaikesta nyt, miten Herra sen teki, tämä paperi ja aika eivät riittäisi. Jumala on niin suuri ja mahtava! En osaa sanoin kuvailla Hänen hyvyyttään. Näen valtavan armon siinä, kuinka siunattu Pyhä Henki aloittaa jotakin ja antaa voiman työnsä toteuttamiseen. Emme ole omalla voimallamme liikeellä vain Hänen lainavoimallaan. Tällä hetkellä toimintamme keskuspaikka on Haminassa, jonne alkujaan Herra Henkeään vuodatti. Haminassa meillä on kokoukset kaksi kertaa viikossa ja lisäksi lasten raamattukerho joka toinen torstai. Seurakunnassamme on noin 20-30 aktiivista kävijää joka viikko, joten säännöllisesti käyvien joukko on vielä verrattain pieni. Toki silloin tällöin tulijoiden ja menijöiden määrä voi olla siellä sadan tienoilla. Itse kuitenkin iloitsen piskuisen laumamme halusta palvella Herraamme Jeesusta ja oppia kuulemaan Hänen ääntään ja myös siitä, että olemme saaneet seurakuntana kasvaa ja laajentua eri puolelle Suomea minne vain Pyhä Henki on käskenyt.

Haminassa on seurakuntatilan lisäksi vuokralla varastoVenäjällä tapahtuvaa lähetystyötä varten. Teemme yhteistyötä venäläisen kristillistä narkomaanityötä tekevän Uusi elämä -organisaation kanssa. He hakevat viikottain noin 200-1000 kilon kuormia varastoltamme, mm. lasten ja aikuisten vaatteita, elintarvikkeita, huonekaluja ja muita lahjoitustavaroita. Tavarat kuljetetaan rajan yli Venäjän lakien sallimissa puitteissa. Ei sovi myöskään olla mainitsematta Tapani Vanhalan tekemää uskollista tavaratoimitusta Riihimäen seudulta viikon kahden välein tänne Haminan varastolle ja joskus ihan Venäjälle asti. Tapani palvelee Riihimäen Idäntyö ry:ssä, joka on jo pitkään tehnyt lähetystyötä Venäjälle. Jumala häntä ja heidän työtään siunatkoon ja siunaakin, sillä Hän on hyvä! Ja Herra näkee varmasti jokaisen kilometrin ja jokaisen hyvän tekomme, jonka saamme tehdä Hänelle sillä rakkaudella, jonka olemme Häneltä lahjana saaneet. Sillä Kristuksen rakkaus vaatii (alkuteksti käyttää sanaa ’sunecho’ = ’työntää sisältä päin’) meitä, niinkuin Paavali kirjoittaa.

Seurakuntamme sai vuonna 2015 rukousvastauksena ostettua lahjoitusvaroin Parikkalan Särkisalmelta päihdeongelmaisten kuntoutuskeskukseksi vanhan aiemmin vanhainkotina toimineen rakennuksen. On valtavaa armoa, että saamme auttaa huumeongelmaisia ja lisäksi vieläkin suurempaa armoa, että Veli-Jussi Nieminen perheineen ja Pirjo Lievonen muuttivat sinne Pyhän Hengen kehoituksesta. He ovat asuneet Parikkalassa jo toista vuotta vapaaehtoistyötä tehden. Rukoilkaa heidän puolestaan. Keskuksessa on juuri nyt kirjettä kirjoittaessani kuntoutettavana yksi nainen, jonka Herra on vapauttanut. Tämä sisko saa keskuksessa rauhassa eheytyä ja kasvaa Herran tuntemisessa. Iloitsen nähdessäni, kun ihmisraukkojen, joiden elämän saatana on tuhonnut, elämä muuttuu ja he saavat kokea pelastuksen ilon ja kasvaa kristittyinä myös ahkeriksi ja ymmärtämään, että asioiden eteen on nähtävä vaivaa ja kärsimystäkin. Jumalan avulla tämä on mahdollista. Kaiken mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitsemme, antaa meidän Herramme Jeesus Kristus.

Yksi kuntoutujista on jo käynyt vuoden kestävän kuntoutuksen läpi ja opiskelee tällä hetkellä ATK -alaa. Keskuksessa on ollut useita muitakin, jotka ovat vapautuneet ja saaneet kokea Jumalan voimaa ja pelastua. He ovat kuitenkin kokeneet ohjelman raskaaksi ja säännölliset aamuherätykset inhottaviksi eivätkä ole jaksaneet sitoutua kuntoutusohjelmaan. Tällä hetkellä näen suurimpana ongelmana yhteiskunnassamme vallitsevan ”hyysäämiskulttuurin”, kun kukaan ei oikein halua eikä pysty vaihtamaan ilmaisia korvaushoitolääkkeitä (käytännössä synteettistä heroiinia) sekä helppoa ja huoletonta menoa kuntoutuskeskuksen tarjoamaan päihteistä vapaaseen, mutta säännölliseen ja kurinalaiseen elämään uskoen sielunsa Luojalle, joka kuitenkin on sitoutunut noudattamaan pyhässä Sanassaan ilmoittamaansa järjestystä. Toki suurin on rakkaus, mutta myös rajat ovat rakkautta, se tuppaa vähän tässä yhteiskunnasssa unohtumaan. Joten pidetään me uskovat vanhuskaudesta kiinni ja seisotaan lujasti kristittyinä, vaikka se vaikeaa tänä aikana onkin.

Otamme mielellämme vastaan uusia kuntoutujia, ottakaa vain rohkeasti yhteyttä, jos kenellä tulee joku apua tarvitseva mieleen. Palasimme eilen 21.10. Novgorodista minä, Artjom Kirillev, Pekka Salonen ja Julia Ahverdova, jonka saimme tällä kertaa tulkiksi ihan omasta joukostamme. Olen vieläkin aivan innoissani siitä, kuinka suuri, mahtava ja ihmeellinen meidän Herramme on!

Sain noin vuosi sitten Hengen kehoituksen yhdessä rakkaan vaimoni Marjan kanssa lähteä Novgorodiin ja aloittaa siellä jotakin uutta. Henki sanoi kyllä heti: ”Perusta seurakunta sinne”, mutta joskus sitä on vain niin vaikea heti uskoa saatikka toteuttaa. Olen kuitenkin oppinut, että Taivasten valtakunnan yksi laki on ”Mitä Hän sanoo se tehkää”, ja vain se toimii. Muut omasta päästämme lähtevät ideat ja ajatukset eivät toimi, koska Jeesus ei anna kunniaansa ei minulle eikä sinulle. Hän tahtoo olla seurakunnan pää ja kertoa kullekin jäsenelle oman tahtonsa ja mitä kunkin tulee tehdä.

Nyt siis olen pitänyt kokouksia Novgorodissa noin vuoden verran. Useimmat jo tietävätkin, että saimme vuokrattua sieltä oman tilan. Eteen tulee vain tilan vaihto, koska iloinen ylistysmusiikki häiritsee talon muita asukkaita. Koin, että vastustus ei ollut nyt Kristuksen tähden kärsimistä vaan pelkästään musiikista johtuvaa ja että meidän tulee elää sovussa kaikkien kanssa, jos se vain on meistä kiinni. Rukoiltuamme löysimmekin internetin kautta uuden samaa hintaluokkaa olevan paikan. Mikä tästä tilasta tekee entistäkin mielenkiintoisemman on se, että sain noin puoli vuotta sitten profetian, jossa uskollinen ”rukousmummoni” näki keltaisen talon Novgorodissa kirkkona. Eilen palattuani soitin ja pyysin kuvaamaan, miltä talo näytti. Siihen mummo sanoi: ”Semmoinen korkean mallinen, ei yksikerroksinen, keltainen.” Eli juuri se talo, jota kävimme katsomassa! Turvallisin mielin voimme vaihtaa paikkaa TIETÄEN, että olemme juuri siinä talossa, jossa Herra haluaakin meidän olevan.

Byrokraattisista syistä emme ole Novgorodissa paikalla Elävä Toivo -seurakuntana vaan teemme yhteistyötä Venäjällä jo toimivan Assemblies of God -seurakunnnan kanssa, mihin ymmärrän Herran meidät kutsuneen. Minut siunattiin kesällä Moskovassa lähetyspastoriksi ja johdan uutta työtä Novgorodin alueella luotettavan paikallisen vanhemmiston avulla. Nyt uudesta tiukentuneesta lainsäädännöstä huolimatta minulla on työlupa ja asiaan kuuluvat paperit laukussa mukana. Aivan ihmeellinen johdatus siinäkin! Silti rukoilkaa, Venäjä on Venäjä ja työ ei ole aina helppoa.

Pidimme viime viikolla Novgorissa kolme kokousta. Väki siellä lisäntyy koko ajan pikku hiljaa. Noin kuukausi sitten jälleen kerran saimme todistaa, kuinka Herra itse vahvistaa Sanansa ihmein ja merkein ja että Hän itse on se, joka lähettää. Hän on se, joka valtuuttaa meidät työhönsä. Olemme kuulleet viisi parantumistodistusta, jolloin vuosia Herraa palvelleet ihmiset ovat saaneet parantua Jumalan armosta ja voimasta. Parantumisia on tapahtunut nyt lähes joka kokouksessa. Ehkä sekin saa ihmiset liikkeelle, kun Hän, itse ELÄMÄ, on paikalla luoden uutta elämää. Alla pari kuvaa naisten todistuksista. Eräs nainen parani välilevynpullistumasta täysin. Hän oli viettänyt viimeiset 3 vuotta vuorotellen sairaalassa ja välillä kotona kovia kipuja kärsien. Omien sanojensa mukaan hän halusi kuolla, mutta Herra itse halusi muuta. Kunnia Jumalalle siitä!! Eräs sisar ei ollut syönyt 19 vuoteen oikein mitään kovien kipujen tähden, mutta toissailtana todisti, kuinka nyt maistuvat makkara ja liha, mitä ei voinut aiemmin edes ajatella.

Oli mahtavaa saada tiimiimme uusi veli Pekka Salonen Maskusta. Herra selvästi kutsuu häntä palveluksen työhön ja uskon, että hänen vaarinsa lähetyssaarnaajarukoukset on kuultu Taivaassa ja Taivas itse kutsuu Pekkaa työhönsä. Uskon että Pekalla syttyi kipinä, jota ei kukaan sammuta. Kipinöissä on se ominaisuus, että ne sytyttävät tulen, joka myös tarttuu muihin Kristuksen ruumin jäseniin. Kunnia siitäkin Herralle!!

On mahtavaa tehdä työtä kanssanne tietäen, että itse HERRA on tässä mukana! Minulla ei ole epäilyksen häivääkään siitä, kuka on tämän takana. HUOM! Jos joku osaa putkitöitä tai tuntee putkimiestä, niin Parikkalassa tarvittaisiin putkimiestä sekä varoja saunan ja suihkutilojen rakentamista varten. Rakentajakin olisi tervetullut, jos kuka sydämessään kokee haluavansa auttaa. Parikkalan talon lämmittäminen on kallista ja myös lähetystyö tarvitsee jatkuvasti varoja. Nyt on lisäksin tulossa remontti uuteen tilaan Novgorodissa. Onneksi työ ei ole Venäjällä kallista, tuhansista euroista ei ole kysymys, vaikka ruplista kylläkin on. Kokoustilojen vuokrat täytyy hoitaa niin Haminassa kuin Venäjälläkin. Olen todella kiitollinen jokaisesta, joka on sitoutunut tukemaan työtämme. Lupaan sinulle siunauksen omaan elämääsi Herran Sanan mukaan. Jos haluat tukea tai auttaa, niin kerron miten voit sen tehdä. Tärkeintä on muistaa, että vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras!!

Suurkiitokset kaikille esirukoilijoille, ilman teitä ei mikään toimisi. Kiitos kaikille ja Jumalan siunausta!

Marraskuussa tulen Lahteen kokoustamaan, jos vain Herra suo. Tervetuloa sinne! Haminassa jatketaan normaalisti.

Olette rakkaita!!

Vielä rakas vaimoni Marja ja Karoliina ja Mikael: rakastan teitä, kiitos ymmäryksestä työssäni.

Aina on kiva palata kotiin rakkaiden luokse. Siunattua elämää! Herramme Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon teidän kanssanne.

Elävä Toivo srk:n puolesta Pastori Simo Berlin

P.S. Juuri tuli tätä kirjoittaessani tuli viesti Venäjältä erään Uusi Elämä -keskuksen työntekijältä Larisalta. Hän on palvellut keskuksessa 18 vuotta vapaaehtoisena ilman rahallista palkkaa eikä ole meiltäkään koskaan pyytänyt mitään. Kun kuulin Larisan äidin sairastuneen syöpään, lupasin hänelle, että minulta saa pyytää varoja äidin hoitoihin. Äidille tehdään leikkaus lähipäivinä ja nyt Larisa rohkaistui pyytämään noin 250 euroa hoitokuluihin. Maksamme ne joka tapauksessa, mutta jos haluat ja koet, että voit olla avuksi, laita rahat Elävä Toivo ry:n tilille. Haluamme auttaa vähävaraisia Herran palvelijoita ja koen sen meidän kaikkien velvollisuutenamme varojemme mukaan, mutta kuitenkin niin, että Jumala päättää ketä tuemme ja ketä emme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *