Kategoriat
Uutiskirjeet

Uutiskirje / Simo Berlin 2/2017 14.5.2017

Elävä Toivo ry

Rakkat ystävät, te Herran siunatut! Jumala rakastaa teitä.

Tuli taas halu ja tarve kirjoittaa teille, ystäväni, kuinka tämä kevät on mennyt Herran elovainioilla. Neljässä kuukaudessa on tapahtunut paljon, mutta lyhyesti sanottuna: on aivan mahtavaa palvella suurta Jumalaa ja tehdä työtä Hänelle, joka yksin on kaiken kunnian ja kiitoksen arvoinen,

2 Kor 6:10 ”murheellisina, mutta aina iloisina, köyhinä, mutta kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken.”

En nyt sano tätä korkealta, mutta olen nähnyt käytännössä, mitä on olla ”murheellinen” esimerkiksi seurakunnan nykytilasta. Tuntuu, että Herran suuri jättiläinen on suurelta osin unessa ja hukassa monenlaisten opintuulien vietävänä. Samalla kuitenkin iloitsen siitä, kuinka Herra Jeesus Kristus herättää seurakuntia ympäri Suomea ja Venäjää vetäen armossaan niitä, jotka todella tahtovat uhrata itsensä Jumalalle ja uskon, että Hän palauttaa armostansa meille ns. apostolisen opetuksen valmistamalla sinusta ja minusta niitä, jotka Hän itse omassa valtasuuruudessaan saa asettaa omiin tehtäviinsä kenet sitten minnekin päin.

Olen innoissani siitä miten pieni mutta piskuinen lauma Haminassa ylistää ja palvoo Herraa ja miten Pyhä Henki toimii yhdessä sanan kanssa rakentaen meidän keskinäistä yhteyttämme kohti sitä yhteyttä, josta Pyhä Henki Paavalin kautta ilmoittaa:

Fil 2-5 ”Niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta. Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli.”

Olen kiitollinen jokaista Haminassa toiminnassa mukana olevasta siskosta ja veljestä!!! Olette rakkaita. Uskon, että Herra tulee näyttämään kunniansa myös täällä ja saamme vielä nähdä, kuinka Hän palauttaa niitä, jotka syystä tai toisesta ovat lähteneet pois Herran luota, ja vetää myös uusia sieluja puoleensa.

Täällä Haminassa joudun kuitenkin usein vihollisen ahdistamana toteamaan, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, olen vain se ”puusepän poika”. Mutta tämäkin kuuluu valtavaan Jumalan yliopistokoulutukseen, kiitos Herralle! Tiedän, että Herra rakentaa ruumistaan kaikkialla maailmassa, myös niin Haminassa ja Lahdessa kuin Novgorodissa ja Pietarissakin.

Haluan antaa myös teille sinne Lahti-Hollola -akselille suuret kiitokset. Jumala on rakentamassa sinne tukikohtaansa, jossa Hän itse on johtaja ja rakentaa ruumistaan oman tahtonsa mukaan. Teissä on monia innokkaita Herran omia, joita Jumala tulee viemään eteenpäin. Tarvitaan valintoja Hänen puoleensa, Hänen valtuuttamaansa opetusta, Hänen opettamaansa ylistystä, Hänen opettamaansa hengellisyyttä. Olen varma, että sen tekee yksin Jumalan armo, jos vain suostumme alistumaan Hänen tahtoonsa. Hän haluaa pyyhkiä pois pelkomme, murheemme ja huolemme antamalla ylistyksen viitan kaiken masennuksen ylle karkottaen sen kauas elämästämme!!!

Suurkiitos siitä, että olette tukeneet työtämme. Sydämeni kiitää jokaisesta teistä. Ilman teitä laskut olisivat pöydällä.. Rakastan ja kiitän teitä!!! Myötävaikutuksellanne työ menee eteenpäin Herran armosta ja avusta.

Novogorodissa käymme joka toinen viikko aivan huippu tiimin kanssa. Herralta ei huumorin lopu, kun katsoo joukkoamme. Tarvisen teitä jokaista! Kiitos tiimiläisille ja teille, jotka tuette kotona rukouksin tai lahjoituksin työtämme. Jumala rakastaa sinua !!

Novgorodissa on tällä hetkellä noin 20 hengen joukko, joka käy uskollisesti kaikissa kokouksissa ja aivan samoin kuinka näimme Haminasssa seurakunnan rakentuvan, sama ”Herran kaava” toistuu nyt Venäjällä. Olemme nähneet myös paljon parantumisihmeitä tänä keväänä. Kunnia niistä kuuluu yksin Jeesukselle. Tässä yksi esimerkki: Eräs noin kolme kuukautta sitten uskoon tullut sisar tuli edellisviikolla kokoukseeen. Hänestä näki, että hänellä oli käsi tai olkapää kipeä, koska käsi ikäänkuin roikkui. Koin Hengen kehotuksen rukoilla hänen puolestaan ja, kiitos Jumalan, käsi oli seuraavana päivänä terve. Sitä en kuitenkaan tiennyt, että hänellä oli myös kova hammassärky kokoukseen tullessa, mutta Herrra tiesi ja sanoi: ”Tänään parannan naisen hammaskivut.” Kunnia Jumalalle, saimme kaksi todistusta samalta sisarelta ja hän varmasti hyvän alun uskon tiellensä, kun evankeliumi kohtasi ei pelkästään puheen viisaudella vaan myös Jumalan voimana. Se on muuten, rakkaat ystävät, palkka, jota ei voi rahassa mitata: sielu pelastuu ja parantuu. On aivan mahtavaa nähdä sellaista omin silmin!!!

Kerran vihollinen hyökkäsi voimakkaasti ja kaikki tuntui aivan turhalta. Usein tässä työssä saatana käyttää lihaamme ja järkeämme tuoden toivottomuuta elämään. Kourallinen ihmisiä, rahattomuuta, kysymyksiä ”mitä järkeä tässä on???” Rukoilimme Pekan kanssa takahuoneesssa ja kuulin hengen äänen sisälläni sanovan: ”Herätys alkaa kohta.” No, en ensin uskonut sen olleen Herra enkä aina vieläkään, mutta avasin Raamatun ja Herra puhui heti perään Jesajan kirjasta:

Jes 42:8-9 ”Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille. Katso, entiset ovat toteen käyneet, ja uusia minä ilmoitan; ennenkuin ne puhkeavat taimelle, annan minä teidän ne kuulla.”

Ajattelin, että kyllä se on Herra, mutta taas vihollinen nappasi uskon ja jouduin rukoilemaan Gideonin tavoin: ”Jos Sinä, Herra, puhuit minulle, anna tänään illalla yksi uusi sielu.” Kokous alkoi ja kaikki olivat vanhoja tuttuja uskovia. En enää muistanut, mitä olin pyytänyt. Vasta kun noin viidentoista minuutin päästä sisälle tuli nainen, jota Herran armo myöhemmin kosketti, tajusin juuri hänen olevan se merkki, jota olin Jumalalta pyytänyt! Nyt odotamme, mitä Herra kaikkivaltiudessaan tekee ja milloin.

Novgorodissa on aloitettu pyhäkoulu joka sunnuntai. Herra jotenkin ihmeellissellä tavalla toi paikalle ensin yhden lähistön lapsen, joka on tuonut mukanaan muutamia kavereita. Sekin on ollut aivan yliluonnolista. Pyhäkoulu alkoi ikään kuin itsestään. Lapset ovat tosi rikkinäisitsä perheistä. Kodeissa, joissa he asuvat, ei ole edes wc -tiloja eikä suihkuja. Emme voi täällä koto-Suomessa edes ymmärtää heidän elämäänsä, mutta on aivan varmaa, että Herra haluaa käyttää juuri seurakuntaa osoittamaan heille isällistä rakkautta ja äidillistä hellyyttä. Rukoilkaa, ystävät, heidän puolestaan. Olemme lähettämässä heitä Moskovan lähelle Asembly of God -seurakunnan kesäleirille heinäkuussa ja siihen pyytäisin teidän tukeanne. Yhden lapsen osalta kulut ovat noin 150 €, tähän summaan sisältyy majoitus, kuljetukset ja ruuat ja uskoisin, että myös vakuutus, joka saateteaan tarvita. Lapsia on tällä hetkellä kuusi. Jos koet, että haluat auttaa, olisimme kovin kiitollisia.

Vuokrat on saatu hoidettua ja kalliit matkat on saatu maksettua, siitä kiitos ja kunnia Herralle ja myös sinulle, joka olet auttanut. Vaikka välillä toivottomuus yrittääkin vallata alaa, olen varma, että sateet tulevat.

Saimme noin 200 paria uusia kenkiä Venäjälle vietäviksi ja ne ovat tuottaneet lapsille ja aikuisille suurta iloa. Vaatteita ja ruoka-apua menee Venäjälle noin 500 kiloa viikoittain varastomme kautta. Sekin on suuri ja hieno asia, sanoohan Raamattu meille sananlaskuissa:

Snl 1:1 ”Lähetä leipäsi vetten yli, sillä ajan pitkään sinä saat sen jälleen.

Särkisalmella on iso remontti meneillään. Se valmistuu tekijöiden ja varojen puutteesta johtuen hitaasti, mutta varmasti. Veli-Jussi on valanut lattioita yhdessä Pirjon ja Annen kanssa. Välillä on maalattu ulkoseiniä ja lisäksi tehty vielä keskuksen kaikki muut työt, mutta uskon että kaikki valmistuu silloin, kun on tarkoitettu.

Annella tuli juuri vuosi täyteen keskuksella ja on ollut ilo nähdä hänen parantumistansa Herrassa. Hän on nyt toinen, joka on kestänyt paikoillaan koko vuoden. Molemmat kuntoutujat ovat yhä raittiina, siitä suuri kiitos Jumalalle, koska vain Hän voi antaa ihmiselle halun ja armon vapautua huumeiden orjuudesta! Työ vaati paljon rukousta, koska työkenttä on ikäänkuin saatanan reviiriä. Rukoilkaa Särkisalmen puolesta !!!

Maantaina saapui iso tukkirekka keskuksen pihalle, joten siinä on sitten vielä ”vähän” lisäurakkaa. Saamme kuitenkin olla kiitollisia, että ensi talven puut ovat pihassa. Lähetin Arton (Artjom Kirillov) sinne maanantaina heiluttamaan kirvestä ja kyllä sieltä jo kuvia tuli, kuinka suuria kasoja ovat saaneet aikaan. Kiitos Jumalalle Artosta, joka aina toteaa, että ”silmä ensin pelkää, mutta kädet jaksaa tehdä”. Liekö Tolstoin kirjasta, mutta Arto ei onneksi työtä pelkää eikä myöskään lakkaa olemasta innostunut ylistämisestä, kitaran soitosta, autolla ajamisesta ja kaikesta, mikä kuuluu hänen sarkaansa tässä seurakunnassa!

Suuret kiitokset teille kaikille rukouksista ja siitä, että olette työssämme mukana. Rakastan teitä. Herra tarvitsee meitä kaikkia. Haluan vielä laittaa tähän loppuun Roomalaiskirjeen viimeisen luvun. Se osoittaa meille kuinka arvokkaina Pyhä Henki ja Paavali pitivät niitä ihmisiä, jotka tukivat Paavalia Herran työssä ja olivat hänelle avuksi monella tavalla monissa eri tilanteissa.

Tekin olette kaikki rakkaita ja tärkeitä!

Siunausta elämääsi ja hyvää kesää,

Simo ja Marja Berlin

Room 16:1-10 ”Minä suljen teidän suosioonne sisaremme Foiben, joka on Kenkrean seurakunnan palvelija, että otatte hänet vastaan Herrassa, niinkuin pyhien sopii, ja autatte häntä kaikessa, missä hän teitä tarvitsee; sillä hän on ollut monelle avuksi ja myöskin minulle.

Tervehdys Priskalle ja Akylaalle, työkumppaneilleni Kristuksessa Jeesuksessa, jotka minun henkeni puolesta ovat panneet oman kaulansa alttiiksi ja joita en ainoastaan minä kiitä, vaan myös kaikki pakanain seurakunnat, ja seurakunnalle, joka kokoontuu heidän kodissansa.

Tervehdys Epainetukselle, rakkaalleni, joka on Aasian ensi hedelmä Kristukselle.

Tervehdys Marialle, joka on nähnyt paljon vaivaa teidän tähtenne.

Tervehdys Andronikukselle ja Juniaalle, heimolaisilleni ja vankeustovereilleni, joilla on suuri arvo apostolien joukossa ja jotka jo ennen minua ovat olleet Kristuksessa.

Tervehdys Ampliatukselle, rakkaalleni Herrassa.

Tervehdys Urbanukselle, meidän työtoverillemme Kristuksessa, ja Stakykselle, rakkaalleni.

Tervehdys Apelleelle, koetuksenkestäneelle Kristuksessa. Tervehdys Aristobuluksen perhekuntalaisille.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *