Lähetystyö

Venäjän Lähetystyö-Seurakuntatyö . Tällä hetkellä rajojen sulkemisesta johtuen . Lähetys kenttä on ollut Haminan Ukrainalaiset Toimitimme Ukrainaan useita avustus kuormia.

Pastorimme Simo Berlin on kokenut voimakasta kutsu Venäjän suuntaan jo vuodesta 2009. Jumalan Henki alkoi puhua jo silloin asiasta. Nyt vuonna 2020 meillä on Seurakunta Novgorodissa noin 200 km Pietarista Moskovaan päin. Simo siunattiin Moskovassa (Russian assemblies of God) seurakunnan pastoriksi 2015. Samoihin aikoihin, kun koettiin Herran kehoitusta lähteä juuri Novgorodiin. Elävä Toivo ja muutkin innokkaat suomalaiset ovat saaneet olla mukana uuden seurakunnan istutusvaiheessa. Venäjällä toimimme yhteistyössä Asemblies of God Seurakunnan kanssa, joka järjesti tarvittavat luvat ja paperit Venäjällä toimimiseksi. Novgorodissa meillä on omat tilat sekä seurakunnassa käy runsaasti ihmisä ja oikein paljon lapsia. Lapset ovatkin ottaneet Kirkkorakennuksen kodikseen ja tulevat jo usein aamusta aamupalalle ja lähtevät illalla kotiin. Simo on käy Novgorodissa säännöllisesti noin 1-2 kertaa kuukaudessa noin 4 päivän jaksoissa. Lisäksi Novgorissa on Venäläinen lähetystyö pariskunta Asemblies seurakunnasta. Työmme Venäjällä kasvaa koko ajan lisäksi Valko-Venäjällä ja Virossa, jossa Simo vierailee usein. Seurakuntamme lähetystyö on koko ajan kasvanut niin Hengellisesti kuin aineellisesti. Siitä suuri kiitos Jumalalle. Lähetystyö Venäjällä on haastavaa niin taloudellisesti kuin valtion tilanteen takia. Uskomme kuitenkin, että siellä on alkamassa Herätys. Jo nyt olemme saaneet koko ajan tasaisesti siunata uusia lapsia Seurakuntaamme. Jumalan tarkoitus olikin selvästi tavoittaa ne sielut, jotka eivät ole vielä Herraamme tunteneet. Olemmekin saaneet olla mukana Jumalan uuden joukon luomisessa Novgorodin kaupungissa. Nyt tietysti Korona aikana olemme vain tukeneet ystäviä eri maissa taloudellisesti ja rukouksin. Tänään 1.6.2020 näytää siltä, että vierailut ja sananopetus ulkomailla alkaa hyvin pian. Lähetystyö on pitkäjänteistä ja haastavaa, joskus jopa uuvuttavaa. Herramme on kuitenkin antava voiman siihen mihin Hän kutsuu. Tämän päivän käsite lähetystyö on kovin väärin ymmärretty ikäänkuin se olisi joku viikon retki johonkin kivaan paikkaan lomailemaan. Työ on raskasta ja vaatii jokaiselta ristinsä ottamista ja itsensä kieltämistä. Uhrauksia vaativaa, mutta silti palkitsevaa ja siunattua.

Alla: kuva Pyhäkoulusta Novgorodissa.

Teemme yhteistyötä Venäjällä mm. kristillisen Uusi Elämä -järjestön kanssa. Heillä on Pietarin eteläpuolella maaseudulla kaksi isoa hoitokeskusta, joissa narkomaaneja autetaan vapautumaan huumeista ja niiden käyttöön liittyvistä ongelmista. Pietarin kaupungissa on lisäksi jatkohoitopaikka, jonka kautta huumeista vapautuneita tuetaan yhteiskunnan normaalielämään. Lisäksi Yhdysvalloissa sijaitsee yksi keskus, jossa hoidetaan pääosin venäläistaustaisia narkomaaneja.

Kokous Novgorodissa

Keskuksissa narkomaanien vapautuminen huumeista tehdään mahdolliseksi vahvan hengellisen tuen ja rinnalla kulkemisen avulla. Keskuksissa olevat  työntekijät ovat lähes poikkeuksetta itse huumeista vapautuneita, joten he ovat rohkaisevana esimerkkinä uusille tulijoille ja oman kokemuksensa pohjalta pystyvät auttamaan toisia. Suurimman työn tekee tietysti Jumala, joka antaa yliluonnollisen voiman vapautua huumeista useinkin hyvin vähäisin tai kokonaan puuttumaan jäävin vieroitusoirein! Kaduilta tulleet ovat usein jo viikon sisällä siinä fyysisessä ja henkisessä kunnossa, että pystyvät osallistumaan keskuksen arkeen kuuluviin työtehtäviin. Kuntoutujat noudattavat keskuksissa tarkkaa päivärytmiä, johon kuuluu hengellinen päivän avaus, työntekoa (esimerkiksi puutarhatyötä ja alueiden kunnostustyötä, siivousta, ruuanlaittoa jne.) säännölliset ateriat ja vielä iltaisin toinen hengellinen tilaisuus.

novgorod joulukuu 229
novgorod joulukuu 252

Ota rohkeasti yhteyttä !!

Simo Berlin

040 5598446

Uusi Elämä -sivut