Särkisalmen toimintakeskus

 

Särkisalmen toimintakeskus_3Särkisalmen toimintakeskus_2

 

IMG_1981

Särkisalmen kuntoutusleiritoiminta

Elävän Toivon näkyyn kuuluu tärkeänä osana huumeriippuvaisten auttaminen uuden elämän alkuun. Aiemmin järjestimme uskoon tulleille päihderiippuvaisille Haminassa työpajatoimintaa, jonka puitteissa tehtiin erilaisia käytännön töitä ja työpäiviin sisältyi myös hengellistä opetusta ja rukousta. Vähitellen kävi ilmeiseksi, että kotikaupungissa vanha elämä kaveripiireineen oli liian lähellä ja siteet siihen liian voimakkaita, jolloin lankeamiset olivat väistämättömiä ja täydelliseen vapautumiseen ei ollut riittäviä edellytyksiä. Jumala näytti, että tarvitaan kokonaan erillinen paikka, johon eivät pahan lonkerot ulotu. Tämän pohjalta muodostui suunnitelma jatkuvan kuntoutusleiritoiminnan aloittamisesta. Alkukesästä 2015 saimme lahjoitusvaroin ostetuksi Parikkalan Särkisalmelta kauniista vanhasta maalaismiljööstä suuren rakennuksen, joka on alunperin rakennettu vanhainkodin psykiatristen potilaiden osastoksi. Pian kauppojen tekemisen jälkeen Särkisalmen toimintakeskus sai ensimmäiset asukkaansa ja rakennusta alettiin siivota ja remontoida viihtyisämmäksi ja nykyaikaisemmaksi. Työväkeä on alkuun saatu omasta seurakunnastamme ja sen lähipiiristä.

Särkisalmen kuntoutusleirille otetaan ihmisiä ympäri Suomea vieroittautumaan huumeista sekä korvaushoitolääkkeistä. Tulijoilta edellytetään vahvaa omaa tahtoa elää päihteetöntä elämää sekä sitoutumista toimintakeskuksen sääntöihin. Leirillä olosta ei peritä rahallista korvausta, vaan jokainen osallistuu keskuksen ylläpitoon omalla työpanoksellaan. Toimintakeskuksen kulut hoidetaan lahjoitusvaroin. Toimintamallia on otettu venäläisen Uusi Elämä -järjestön keskuksista, joista voi lukea tarkemmin Venäjän lähetystyö -osiossa näillä sivuilla.

Särkisalmen toimintakeskuksen johdossa on Veli-Jussi Nieminen vaimoineen. Vahva näkymme on, että Parikkalaan muodostuu vähitellen kokonainen oma seurakuntayksikkönsä, jonka toimintaan odotamme myös paikallisia ihmisiä sitä mukaa kun sana kulkee eteen päin. Työ on alkanut täysin Jumalalta saadun näyn pohjalta ja uskomme Särkisalmelle siunaantuvan lisää työntekijöitä ja muita resursseja sopivasti aina tarpeen mukaan.

Tervetuloa mukaan rukouksin, käytännön työpanoksella tai lahjoituksin!

Yhteyttä voi ottaa joko Veli-Jussi Niemiseen, puh.045  6252065

tai Simo Berliniin, puh. 040 5598446